PsiHub

Trimite-ne o intrebare

Doresti informatii ce tin de Psihiatrie, Psihiatrie pediatrica, Neurologie sau Psihologie/Psihoterapie? Aici poti formula intrebarea ta si unul din specialistii nostri acreditati iti va raspunde .

In ce consta un consult neurologic?

Un medic specializat în domeniul neurologiei este medicul neurolog. El are competenta de a evalua, diagnostica și trata o gamă largă de afecțiuni neurologice cum ar fi:

Boli demielinizante precum scleroza multiplă
Boli cerebrale, inclusiv Accident Vascular Cerebral
Migrene și vertij (ameteli)
Infecții ale creierului și ale sistemului nervos
Tulburări neurodegenerative, inclusiv boala Parkinson și boala Alzheimer
Tulburari de vorbire și limbaj cauzate de probleme ale sistemului nervos
Afectiuni ale măduvei spinării
Tulburări convulsive, inclusiv epilepsie

Când sunteti consultatie de un medic neurolog, acesta vă va întreba despre istoricul dumneavoastră medical. (Ideal este sa aveti la dumneavoastra toate scrisorile medicale pentru o imagine completa). El se vor concentra pe simptomele dumneavoastră legate de sistemul nervos, deși alte simptome pot fi relevante. Este important să nu omiteți nimic, astfel încât medicul să aibă o imagine completă a situației dumneavoastră. Pacienții ar trebui, de asemenea, să se aștepte la un examen neurologic complet pentru o evaluare adecvată. Din acest punct, medicul poate decide dacă sunt necesare teste suplimentare sau scanări tip EEG. În cele mai multe cazuri, scanările și testele pot fi aranjate rapid, astfel încât procesul de tratament să poată începe.

Un lucru de reținut despre medicii neurologii  este că nu oferă tratament chirurgical. Cu toate acestea, neurologii  au o rețea excelentă de conexiuni cu neurochirurgi de încredere și talentați. Aceasta înseamnă că, dacă o intervenție chirurgicală este necesară, puteți fi îndrumat rapid către un coleg cu experiență mai mult decât capabil să efectueze orice intervenție chirurgicală necesară.