Psihologie clinica

PSIMED – Psihologie clinica

Psihologia clinica este un domeniu vast al psihologiei care evalueaza cauzele problemelor fie temporare fie severe, ce intervin in functionarea psihicului uman.

Este o ramura aflata la granita dintre psihologie si medicina fiind stiinta care studiaza mecanismele psihologice implicata in starea de sanatate si boala.

Psihologia clinica este stiinta care studiaza mecanismele psihologie implicate in sanatate si boala si interfata lor cu mecanismele biologice/genetice  avand doua componente fundamentale :

  • investigarea mecanismelor psihologice implicate in promovarea si optimizarea sanatatii si preventia patologiei
  • investigarea mecanismelor psihologice implicate in patologie

Exista trei mari componente ale domeniului clinic

  • psihologia clinica;
  • consilierea psihologica;
  • psihoterapia;


Rezerva o intalnire


Suna pentru programare

 Psihologul clinician ofera ajutor psihologic acelor persoane care sunt nefericite, sunt nemultumite de unele aspecte ale vietii precum si persoanelor care se confrunta cu o boala , cu atat mai mult cu cat acea boala afecteaza starea lor psihica.

         Din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu stari de anxietate, depresie, singuratate , dificultate in a relationa motiv pentru care apeleaza la un psiholog clinician.De asemenea sunt si persoane care vor sa invete mai multe despre propria persoana si sa-si inteleaga cat mai bine propriile emotii, trairi, sentimente.

In timp ce consilierii psihologici lucreaza si consiliaza persoane mai putin perturbate in scopul autocunoasterii si dezvoltarii lor persoanale si/sau in scopul promovarii sanatatii , psihologii clinicieni trateaza persoane cu probleme de natura patologica  fapt pentru care de cele mai multe ori ei pot lucra impreuna .

Pregatirea psihologilor clinicieni este bazata pe o intelegere aprofundata a psihicului uman si se concentreaza atat pe dezvoltarea cat si pe mentinerea sanatatii emotionale si cognitive cu scopul de a reduce stresul si de a promova sanatatea mintala.

Suntem aici să te asistăm

Completează câmpurile formularului alăturat pentru a ne trimite un mesaj.


ALTE SERVICII MEDICALE SI PSIHOLOGICE


Psihiatrie pediatrica


Psihologie pediatrică


Neurologie


Psihoterapie


Psihiatrie


Recuperare ave prim


Psihoterapie de cuplu si grup


Hipnoza clinica


Psihoterapie copii


Neurofeedback mente autism