Pauza mica, pauza mare
Mulți dintre noi simțim cum se comprima timpul și acționam din inerție, în grabă, alergăm pentru a îndeplini sarcini la serviciu și acasă, adesea suprasolicitându-ne.
Corpul rezistă uneori bine la acest efort iar lumea modernă ne pune la dispozitie catalizatoare pentru mai multă energie- cafea și alte tipuri de energizante. De voie sau de nevoie reușim să ne indeplinim sarcinile. Dar cum ramane cu psihicul?
Observam cum apare inițial o stare de tensiune sau nervozitate ce escaladează pană la frică sau tristețe prelungită.
Ce e de făcut?
PAUZA
Facem cu noi înșine acelasi lucru pe care îl facem cu un telefon sau calculator care se blocheaza după o utilizare intensă îndelungată – dăm restart. Stingem lumina, rupem rutina și luăm o pauză de la tot, prin care sa ajutăm la refacerea organismului nostru. Pauza relaxează fizicul și tonifică psihicul.
În funcție de posibilități și resurse este util să ne alocăm periodic timp pentru relaxare, momente în care să ne reconectăm cu noi înșine, cu starea de bine.
Ce facem in PAUZĂ?
Poate unora le este potrivită o plimbare lungă prin natură și astfel mintea se elibereaza prin contemplarea lucrurilor frumoase din jur.
Alteori întalnirile cu prietenii, jocurile de societate și discutiile lejere ce evită temele legate de muncă sunt cele care relaxeaza psihicul.
Oferă-ți timp zilnic pentru sport sau pentru pasiunile tale; acestea sunt importante în echilibrul dintre ”obligatoriu” si ”placut”.
Concediul în care te rupi complet de peisajul zilnic este pauza care îți încarcă bateriile cel mai eficient.
PAUZA
Dacă așteptăm prea mult până să luăm pauză, s-ar putea ca starea de tensiune sa persiste și în vacanță și să ne întrebam dacă este eficient un moment de întrerupere.
În concluzie, de fiecare dată când simțim că e prea mult să ne oprim- o oră, o zi, o săptămană și ulterior vom observa cum activitatea este mai ușoara și eficientă.
Happy mind, happy life!
Niciun comentariu