![](https://clinicasfgherasim.ro/wp-content/uploads/2021/11/psi-med-bacau-neurologie-min-768x512.jpg)
Neurofeedback mente-a
- Terapia tulburărilor din spectru autist, dezvoltarea atenției, memoriei și altor funcții cognitive.
- Este considerată ca fiind un domeniu ce influențează toate aspectele vieții unui pacient, de la comportament, afectivitate, relații interumane sau sexualitate până la viața de familie, muncă sau percepția vieții și interferează cu alte specialități medicale!
- Tehnica neurofeedback a fost folosită de câțiva ani atât în domeniul experimental, cât și în cel clinic și al reabilitării (Lubar, 1997). Utilizarea terapeutică a acestei tehnici a fost propusă în patologii precum tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (Rossiter, 1955; Linden, 1996; Monastra, 2002; Fuchs, 2003) sau migrena (Jensen 2007). Este o abordare non-invazivă foarte eficientă în îmbunătățirea neuroreglării și a funcției metabolice (Coben, 2005). Neurofeedback, numit și neurobiofeedback, este un control tipic de feedback care utilizează înregistrarea unui semnal biologic (electrocardiogramă, electromiogramă, electroencefalogramă) pentru a produce un semnal sonor, vizual sau tactil care urmează să fie administrat pacientului. În acest fel, subiectul învață să influențeze activitatea mușchilor, inimii și creierului prin autoreglare a acesteia.
Certificari dispozitiv neurofeedback
Certificat ISO
Certificat CE
Tulburările ameliorate cu neurofeedback
- Tulburări de atenție
- Tulburări de memorie
- Anxietate
- Agitație
- Stimularea capacității de învățare
- Imbunatatirea activitatilor sociale
- imbunatatirea functiilor executive
- Imbunatatirea atitudinii senzoromotorie si posturii
Cum functioneaza m-autism
Creierul fiecărei persoane produce activitate electrică și unde cerebrale de diferite frecvențe care sunt asociate cu diferite stări mentale. O manifestare bruscă a undelor lente (Alfa sau Theta), în timpul efectuării unei acțiuni, poate indica faptul că individul distrage pentru un moment atenția de la actiunea în desfășurare.
Antrenamentul poate reduce tendința de a distrage atenția prin reducerea activității undelor lente (Theta), încercând să scadă starea de neliniște și hiperactivitate; concentrația crește și de aceea crește și activitatea undelor rapide. Atunci când un clinician consideră că antrenamentul cu neurofeedback este avantajos pentru pacientul aflat în tratament, după ce a formulat un diagnostic, acesta va efectua o electroencefalografie care va fi procesată prin computer (electroencefalografie cantitativă), pentru a vedea pe ce tipuri de activitate cerebrală este vorba.
Pe langa medicamente, medicii psihiatrii pot recomanda si interventii psihoterapeutice.
![](https://clinicasfgherasim.ro/wp-content/uploads/2021/10/logo-psimed-01-2-1024x287.png)
![](https://clinicasfgherasim.ro/wp-content/uploads/2023/03/neurofeed-e1691742529226.jpg)
Suntem aici să te asistăm
Completează câmpurile formularului alăturat pentru a ne trimite un mesaj.